Publicerad 2009-03-31

Dags för stämma:

Blickarna vänds mot Karlstad:

Förberedelserna är i full gång ...

Med temat “Mat och miljö i ett globalt perspektiv” pågår ett intensivt arbete inför årets stämma med Sveriges Grisföretagare.
Datum är 16-18 juni och platsen är Universitetet i Karlstad. Arrangör är Värmlands Grisproducenter.

– Första dagen, tisdagen den 16 juni, gör vi ett studiebesök på ekologisk grisproduktion och på kvällen blir det grillkväll på hemlig ort. Transporter ordnas.
Det säger Torbjörn Carlström, (bilden) som i egenskap av ordförande för Värmlands Grisproducenter har fått ikläda sig rollen av “stämmogeneral”.
Torbjörn och hans styrelse har fullt upp inför sommarens årsstämma i Karlstad.

Foto: Sven Secher

Men till sin hjälp har han en positiv och arbetsvillig styrelse och dessutom Yvonne Andersén från LRF.

Under tisdagseftermiddagen hålls också sedvanliga möten för suggringar (nav och satelliter) samt med Yorkshireklubben och föreningen Sveriges Livsvinsproducenter.

På kvällen samling till gemensam grillkväll, enligt ovan.

Onsdagen den 17 juni hålls föreläsningar och diskussioner om synnerligen aktuella frågor under temat “Mat och klimat i ett globalt perspektiv”. Meterologen Pär Holmgren och mat- och livsstilsrådgivaren Ingela Stensson är på plats.
Stämmoförhandlingarna hålls på eftermiddagen och som vanligt finns branschens främsta leverantörer på plats och visar sina produkter och tjänster i utställningen som hålls i anslutning till föreläsningslokalerna på Karlstad universitet.

Onsdagskvällens mingel, middag och fest hålls på Elite Stadshotellet Karlstad.  

Stämmotidning 4 maj
Denna information finns även i Svensk Gris med knorr nr 4-2009. Med nummer 5-2009 (utgivning 4 maj) följer Stämmotidningen. Där presenteras hela programmet med information om boende, anmälan med mera.

På denna hemsida läggs också successivt mer information ut.

/Sven Secher